תזונה נכונה לבריאות הכבד

המפתח לכבד בריא מתחיל במזון שאנו צורכים. בחיים המודרנים אנשים צורכים יותר מזון שומני ופחות מזון בריא. חלק מהשומן שאנו צורכים מצטבר מסביב לכבד, ועלול לתרופ לפיתוח מחלות כבד שונות.

מזון שכדאי לשים לב למימון שאנו צורכים אותם:

  • לחם לבן
  • חמאה
  • דגנים מוכנים המכילים רמות סוכר גבוהות
  • אורז לבן
  • ארוחות מלאות שומן – כמו המבורגר, פיצה, ועוד
  • ארוחות עם כולסטרול גבוה
  • משקאות מוגזים
  • אוכל מטוגן

מזון כדאי להרבות באכילתם:

  • כל סוגי הירקות
  • פירות (כ- 3 יחידות ליום)
  • דגנים מלאים
  • אוכל המורכב מחלבונים רבים
  • חלב רזה במקום חלב שמן
  • מזון המכיל ויטמנים ומינרלים חשובים

המפתח הוא לשמור על איזון. כלומר, אפשר לאכול הכל במידה שאוכלים בצורה שקולה ומדודה. הגוף, ובמיוחד הכבד, צריך להינזן מכל סוגי המזון, כולל שומנים.

אם צורכים מזון לא בריא לאורך שנים רבות, הדבר עלול לגרום למחלות כבד, כגון כבד שומני.

חזרה    ▲ למעלה